Arholma

Om du gillar skärgården är kanske Arholma något för dig. På den här sidan kan du hitta boende, evenemang, aktiviteter och annan nödvändig information.

Kvällsnöjen i Norrtälje

Jag har redan skrivit om nattlivet här i Norrtälje. Men om du reser till Norrtälje (eller flyttar för den delen) och inte vill spendera kvällarna på krogen så finns såklart andra alternativ. Här kommer några förslag.

Bio. Våran biograf är inte stor, den har bara två salonger och räkna inte med att filmerna börjat gå här samma dag som de börjar i Stockholm. Men det är heller ingen landsortsbiograf som visar flera år gamla filmer och dessutom är i allmänt risigt skick, absolut inte! Men tänk på att detta är Royal och inte SF, så har du presentkort på bio är det inte säkert att du kan använda dem, och det går att boka platser innan men det behövs egentligen inte om inte filmen alldeles nyligen börjat gå.

Bowling. Är det något som alltid funkar så borde det vara bowling, det gillar nästan alla. Dessvärre är det ju rätt dyrt (även här), men ofta är man ju några stycken som spelar så då blir det ju inte så dyrt ändå. På fredagar och lördagar är det discobowling på kvällen. Dagtid (till 17) under veckorna är priset 220:- och kvällar och helger kostar det 300:-.

Kryssningar. Under sommaren är kryssningar väldigt populära, speciellt bland dem som inte har möjlighet till det annars. Dagskryssningar går från Grisslehamn och Kapellskär, alla dygnskryssningar går däremot från Stockholm tyvär. Men om du nöjer dig med några timmar till havs så duger ju en dagskryssning, billig shopping och smörgåsbord. Dessutom är det ofta väldigt billigt att åka. Jag rekomenderar helt klart att åka med Eckerö Linjen, som går från Grisslehamn.

Dans. Gillar du att bugga? Tycker du om dansband? Vill du gå ut, men inte på krogen eller nattklubb? I så fall är Yesterday perfekt. Två kvällar i månaden, oftast varannan fredag, spelar ett välkänt dansband där. Tiden brukar vara 21-01 och det kostar någon hundrig i inträde.


Intervju med Stefan

Vart bor du, och hur länge har du bott i Roslagen?
Jag bor i Norrtälje, och jag har bott hela mitt liv i Roslagen (i 57 år).

Varför valde du att flytta hit (om du är inflyttad)?
Roslagen har jag alltid bott i, som sagt. Norrtälje valde jag att flytta till för att jag tycker det är en fin stad och gillar den.

Trivs du här? Varför/varför inte?
Jag trivs jättebra här. För att jag tycker att allt man behöver finns här, och jag bor i ett lugnt och fint område.

Vad anser du är det bästa med Roslagen?
Att allt finns här - närhet till kusten, vacker natur t ex.

Och, vad anser du är det sämsta?
Att det kan vara för mycket folk på sommaren så det blir svårt att ta sig fram, svårt att hitta parkering, bilköer, mycket folk i affärerna och allmänt rörigt.

Planerar du att bo här länge?
Det vet jag inte, har inga planer på att flytta.

Vad tycker du fattas här?
Jag tycker egentligen inte att något fattas, det är bra som det är. Men tåg mellan Stockholm och Norrtälje vore bra.

Har du någon speciell favoritplats i Roslagen?
Det finns så många platser här som jag gillar, så jag har ingen direkt favorit.

Vilket är ditt bästa minne härifrån?
När jag träffade min fru (i Rimbo -79). Och när mina barn föddes.


Länkar

Här kommer några länkar till olika siter som kan
vara intressanta för dig som vill veta mer om Norrtälje;

http://www.stugoriuppland.se/ - Perfekt om du börjat leta stuga till nästa sommar!
http://www.roslagensgk.com/ - Om du är intresserad av golf
http://www.svetur.se/sv/Roslagen/ - Vad du kan se och göra i Roslagen
http://www.husaffareniroslagen.se/ - Om du vill köpa hus i Roslagen
http://www.tidningenroslagenrunt.se/ - En lokal annonstidning
http://www.pythagorasmuseum.se/ - Ett industrimuseum i Norrtälje
http://www.campusroslagen.se/ - Campus Roslagen, om du vill plugga i Norrtälje
http://www.konstiroslagen.se/ - Konst i Roslagen
http://upplevroslagen.se/evenemang - Aktiviteter och evenemang i Roslagen


Guide till nattlivet i Norrtälje

Sommargäster kommer kanske snarare hit av andra anledningar än att festa, men skulle man känna för att gå ut någon kväll så ska jag ge några tips om ställen i Norrtälje.

Nattlivet i Norrtälje är under vintertid inte särskilt intressant, det är helt okej visserligen, men inte mer än så. Och det ska också nämnas att även om det är betydligt bättre på sommaren så är det långt ifrån såväl Stockholms nattliv som nattlivet i vissa andra sommarstäder - t ex Båstad under tennisveckorna.

Det är helt enkelt bara en sommarstad, som lever upp under sommaren och blir ännu trevligare än annars, men man åker inte hit bara för att festa.

Med det sagt kan vi börja;

I Norrtälje finns ett flertal pubar/krogar, men bara tre nattklubbar. Samtliga nattklubbar brukar stänga klockan 3, vi har tyvärr inga ställen här som är öppna längre än så.

Tidigare stängde alla krogar 1, men numer finns en som har öppet till 2 (i alla fall på lördagar), nämligen "På G".

Slutligen måste jag tipsa om en ny krog, nämligen en irländsk. Den heter "Little Dublin" och ligger väldigt fint i en mysig gränd.

Men som sagt, Norrtälje åker man inte till enbart för att festa, utan av många andra anledningar. Jag tror alla kan hitta sin anledning att åka hit, det finns många och det finns någon för alla!